nieuws

"Het gevecht" in Chris Natuurlijk van zaterdag 24 november.

De Spoortuin
De Spoortuin
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk praat zaterdag met Rob van Olm, die een boek schreef over kliënten van Bouman GGZ in Rotterdam, bezoekt een van de finalisten van Groen en Doen, struint door een vergeten groenstrook langs het spoor en mijmert weg bij foto's van de Rotterdamse haven.
'Tuin op de Pier' in Rotterdam zit in de finale van Groen en Doen en maakt daarmee kans op 50-duizend euro. In Chris Natuurlijk een portret van bewoners van het Lloydkwartier. Zij hebben hun oog laten vallen op drie kale plekken rond hun flats en appartementen, die omgetoverd kunnen worden tot een fruitboomgaard, een moestuin, een bloementuin en....een hondenuitlaatplaats.
Volgende week in Chris Natuurlijk een portret van een andere kandidaat uit het zendgebied van RTV Rijnmond die kans maakt op een bedrag van Groen en Doen. Groen en Doen heeft de prijsvraag uitgeschreven voor vrijwilligersprojekten die een bijdrage leveren aan natuur-en landschapsbeheer en groen in de stad.
Rob van Olm liep een jaar lang met blocnote en pen rond in verslavingskliniek Bouman GGZ in Rotterdam. Hij sprak met begeleiders en kliënten. In Chris Natuurlijk bespreken we zijn boek "Het Gevecht". Een boek vol persoonlijke verhalen en de visie van hulpverleners op de geestelijke gezondheidszorg. Marcus, alcoholverslaafd, schuift aan bij het gesprek.
Werk je in de Rotterdamse haven? Heeft de haven een speciaal plekje in je hart? Dan wordt je op je wenken bediend door fotograaf Freek van Arkel. In Chris Natuurlijk vertelt Freek over PROJEKT ROTTERDAM, het fotoboek dat hij heeft samengesteld uit foto's van de afgelopen 25 jaar.
En...initiatiefnemers van "De Spoortuin"in rotterdam horen zaterdag of zij de prijs van 20-duizend euro winnen om een verlaten groenstrook naast het spoor op te knappen. Een schooltuin, wandelpaden, fruitbomen en een moestuin behoren tot de opties.
Over Chris Natuurlijk