Beste Kapsalon nog steeds Rotterdams

Hij is machtig, vet en overdadig: de Kapsalon. Een Rotterdamse vinding die inmiddels in heel Nederland gegeten wordt. Donderdagavond is voor de tweede keer door de Havenloods een wisseltrofee uitgereikt aan een eethuis dat de lekkerste Kapsalon maakt.

Eethuis Jaffa aan de Witte de Withstraat in Rotterdam heeft de prijs dit jaar gewonnen. De eigenaar kreeg de wisseltrofee uitgereikt in kunstencentrum Worm aan de Boomgaardstraat in Rotterdam.

Via social media kon iedereen zijn stem uit brengen op het eethuis dat de beste Kapsalon maakt. Een jury heeft bij de drie hoogst geëindigden de kapsalon getest en zijn keuze gemaakt.

Vers vet

Volgens eigenaar Abdullah is het belangrijkste verschil met zijn concurrenten dat hij de vette hap altijd op een bord serveert. Anderen leggen de lagen voedsel en saus in een aluminium bakje. "Wij gebruiken vers vet en we serveren de Kapsalon met het vlees dat de klant wil", aldus de eigenaar. Hij zegt dat hij zijn uiterste best gaat doen om volgend jaar de wisseltrofee te behouden.

Nieuw gerecht

De bedenker van de Kapsalon, Nathaniël Gomes, eigenaar van een kapsalon op de Schiedamseweg eet de snack ook het liefst bij het eethuis op de Witte de Withstraat, "maar ik eet ze inmiddels niet zo veel meer. Ik heb er teveel gehad." Hij is wel bezig met een nieuw gerecht dat hij volgend jaar zegt te willen lanceren: "Het wordt iets simpels dit keer, maar verder zeg ik nog niks."

Deel dit artikel: