nieuws

Partij wil ondernemer helpen op Goeree Overflakkee

ROTTERDAM - De nieuwe samengevoegde gemeente kent straks op 1 januari één dominante partij, de SGP. Maar naast deze Goliath met 9 zetels is ook een David te vinden: een partij die met 1 zetel nieuw in de raad komt, Eiland van vrijheid. Wie hoopt dat deze partij alles wil legaliseren wat god en de wet verboden hebben, komt bedrogen uit.
Aat van Alphen heeft het over de vrijheid voor mensen en bedrijven om initiatieven te nemen die het eiland vooruit helpen. Meer banen en meer bedrijvigheid dat is wat zijn partij voorstaat. "Goeree Overflakkee behoort landelijk gezien tot de economisch zwakste regio's in het land. Sinds zo'n vier jaar geleden bekend werd dat alle gemeenten op het eiland werden samengevoegd is er door de gemeenten ook niet veel meer ondernomen. Iedereen trok zich terug in zijn eigen bastion. Daar moet nu verandering in komen."

Toerisme en horeca

Volgens van Alphen zijn er zo 20 tot 30 kleinere en grote plannen van bedrijven voor het eiland die binnen 1 tot 6 jaar kunnen worden uitgevoerd. De gemeente Goeree Overflakkee moet hen daar bij helpen waar ze kunnen en obstakels zoveel mogelijk uit de weg ruimen.
De partij Eiland van Vrijheid vindt dat boeren zichzelf wel kunnen rooien, als de gemeente maar zorgt voor voldoende zoet water. Maar het toerisme en de horeca kunnen wel een steuntje gebruiken. "We hebben hier prachtige bungalowparken, maar die toerist wil ook lekker ergens wat eten en kunnen drinken. En ook op het gebied van vermaak kan er nog wel wat meer bij op het eiland", aldus Van Alphen.