nieuws

Trouwe deelnemers Zomercarnaval niet langer welkom

ROTTERDAM - Minstens drie groepen, die al enkele jaren deel uit maken van het Zomercarnaval in Rotterdam, mogen in 2013 niet meer meedoen aan de straatparade en de QueenElection.
De groepen hebben onlangs een brief van het bestuur ontvangen met deze mededeling. Het bestuur heeft dit besluit genomen om het zomercarnaval professioneler te maken.
Zomercarnaval nieuwe stijl
'Groepen die de afgelopen jaren slecht presteerden worden uitgesloten. Vechtpartijen, geluidsnormen die overschreden werden, slechte kostuums en chaotische organisatie passen niet meer bij het Zomercarnaval nieuwe stijl', aldus de voorzitter Karel Willemsen van de Stichting Zomercarnaval Nederland.
Het gaat onder meer om groepen uit Den Haag en Amsterdam. De groepen willen niet reageren. Een groep liet wel weten al 28 jaar mee te doen en alleen vorig jaar organisatorische problemen te hebben bij de Queen Election.
Twee festivals in 1
Het zomercarnaval gaat vanaf 2013 samen met het Dunya Festival op in Rotterdam Unlimited.
Het is de bedoeling van Rotterdam Unlimited om de stad zes dagen kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek, dans, letteren, theater en carnaval. De eerste editie staat gepland voor 11 t/m 16 juni 2013.