nieuws

Amevor: 'We gaan Sparta wegtikken'

ROTTERDAM - Mawouna Amevor van FC Dordrecht reist met veel vertrouwen af naar Rotterdam voor de regioderby tegen Sparta. Amevor: 'Wij tikken Sparta weg als wij net zo goed spelen als wij trainen'.
Het positiespelletje dat de selectie van FC Dordrecht tijdens de voorlaatste training afwerkte, maakte veel indruk op trainer Harry van den Ham. 'Het ging goed. Maar dit niveau halen we eigenlijk iedere dag wel. Wij tikken Sparta weg als wij net zo goed spelen als wij trainen', aldus Amevor

Derby in achtertuin

De wedstrijd wordt in de 'achtertuin' van Mawouna Amevor gespeeld. De 20-jarige verdediger woont op loopafstand van het stadion van Sparta en al zijn buren zijn supporters van de Rotterdamse club. Amevor liep in de D-pupillen zelfs een maand stage bij Sparta. De verdediger werd niet aangenomen omdat hij nog 'te lief' was.

Weinig personele problemen

Het duel tussen de nummer twee, Sparta, en drie van de Jupiler League staat zondagmiddag om 14.30 op het programma op Het Kasteel. Bij FC Dordrecht ontbreekt alleen de al langer geblesseerde Wilmer Kousemaker.