nieuws

'De dandy moet terug in het straatbeeld'

ROTTERDAM - Jonge Rotterdamse modeondernemers richten zich op extravagante, trendy kleding en schoenen. "Weg met de grijze muizen", grijnst ontwerper Jochem Warnaar.
Warnaar richtte met compagnon Tom Hermans The Dandy Store op, een webshop met extravagante strikjes, stropdassen, sokken en bretels. "We zaten op een terras en zagen een Italiaanse man die tip-top gekleed was. Dat was het moment dat we besloten deze zaak te beginnen."
"Onze missie is om het straatbeeld op te leuken", zegt Tom Hermans. Dat lukt zeker ook met de schoenen van Mascolori. Raymond Landegent verwierf vorig jaar het distributeurschap voor het Spaanse merk Pepe Milan.

Glitters of koeienprint

Schoenen met glitters of een koeienprint, van groen krokodillenleer of nepbont. "Bij ons is niets gek genoeg, waar andere schoenverkopers vaak voorzichtig zijn", aldus Raymond. Hij begon met 18 modellen; inmiddels zijn er 120 verschillende paren te koop via de webshop. Aan de Bergselaan in Rotterdam is pas een winkel van Mascolori geopend. Die is alleen op zaterdag open en trekt dan klanten uit het hele land.
Steijn Pelle is de man achter het boomingRotterdamse, maar o zo Italiaans ogende merk Pelliano. Hij begon vorig jaar met twaalf stropdassen. "Vroeger was het saai om een stropdas te dragen. Maar je zag het nog maar zo weinig, dat het weer bijzonder is geworden om er een om te doen. Daar zijn we op ingesprongen." Inmiddels verkoopt hij dassen, strikjes, pochetten en colberts in elf landen.