nieuws

Ruige spoorzone wordt 'groen icoon' door prijs + VIDEO

ROTTERDAM - Het bewonersproject 'High Five' in Rotterdam-Delfshaven heeft dit weekend 20.000 euro gewonnen. Met het geld willen de initiatiefnemers de hele buurt Kop van Middelland verenigen rond De Spoortuin, een ruige strook van 1,5 hectare langs het spoor.
Het project is door een vakjury geselecteerd uit 380 andere groene projecten die meedongen naar de titel Groen Dichterbij Icoonproject.
Groen & duurzaam
Het project gaat onder meer een deel van het gebied als moestuin inrichten en een vervallen NS-huisje opknappen en van zonnepanelen voorzien. Ook zijn er plannen voor een pontje en actief natuur- en groenbeheer in de hele wijk.
"De buurt heeft een rijke historie van tegen dingen zijn, zoals de zendmast en een geluidswal tegen het spoor aan. Nu zijn we vóór iets aan het vechten, dat is eigenlijk veel leuker", zegt een van de initiatiefnemers.

High Five

31 genomineerden presenteerden zichzelf zaterdag aan de jury. Tijdens de prijsuitreiking werden de 12 winnende projecten bekendgemaakt. High Five / De Spoortuin werd winnaar van heel Zuid-Holland.
Het project HIGH FIVE/ De Spoortuin staat open voor iedereen van goede wil in de wijk Kop van Middelland. High Five wil De Spoortuin, een ‘vergeten’ groenstrook tussen het spoor en de Essenburgsingel, betrekken in het openbare groen van de binnenstad.