nieuws

Restaurant Solo verliest Michelinster + VIDEO

ROTTERDAM - De presentatie van de Michelinsterren heeft maandag teleurstellend uitgepakt voor restaurant Solo uit Gorinchem. Het restaurant is zijn ster kwijtgeraakt. Het verlies kwam niet onverwacht: chef Mohamed el Harouchi raakte eind 2011 ernstig gewond door een verkeersongeluk en kon niet terugkeren.
Sindsdien wordt de keukenbrigade geleid door souschef Gerrit van den Berg. Het is de vraag of El Harouchi ooit weer in de keuken van zijn restaurant kan staan.
Toprestaurants uit onze regio hebben er maandag geen Michelinsterren bijgekregen. De meest prestigieuze restaurantgids ter wereld maakte in Maastricht de nieuwe editie wereldkundig.
De keurmeesters van Michelin kijken vooral naar hoe constant de kwaliteit van de keuken is.

Hoogste status

Nederland heeft twee restaurants met hoogste status van drie sterren. Dat zijn en blijven Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle.
Onze regio kent op dit moment één restaurant met twee sterren: restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Net over de grens van onze regio, in het buurtschap Zweth, ligt restaurant De Zwethheul, dat er ook twee heeft.

Eén ster

Verder zijn er in de regio Rijnmond zeven restaurants met één ster. Vorig jaar kwam er één restaurant bij: Restaurant Het Perceel in Capelle aan den IJssel.
Overige restaurants in de regio met één Michelinster zijn:
- Ivy - Rotterdam
- Amarone - Rotterdam
- Fred - Rotterdam
- Hermitage - Rijsoord
- De Gieser Wildeman - Noordeloos
- Solo - Gorinchem (is ster nu kwijt)
Foto's: Silvio Pinas