nieuws

Meldpunt misstanden Ruwaard 'roodgloeiend'

ROTTERDAM - Tientallen mensen hebben klachten ingediend bij het meldpunt over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Opmerkelijk is dat de klachten nauwelijks gaan over de afdeling cardiologie, die onlangs werd gesloten wegens verdachte sterfgevallen.
Volgens een woordvoerder van de Stichting Hartpatiënten Nederland staat de telefoon roodgloeiend. "In het weekeinde waren we telefonisch niet bereikbaar, toen zijn er ruim 50 mails binnengekomen. Sinds maandagochtend gaat de telefoon onafgebroken."
De meldingen gaan over alle afdelingen van het ziekenhuis: "Patiënten zijn onfatsoenlijk behandeld, artsen waren onverschillig en stelden een foute diagnose of gaven verkeerde medicijnen mee", zegt Henri Haenen van de stichting.
Volgens Haenen moet goed uitgezocht worden wat hier allemaal van klopt: "Het ziekenhuis is juist in deze tijd extra negatief in beeld."

Aangifte

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld en onderzoekt tientallen sterfgevallen. Mogelijk zijn patiënten onnodig gestorven door fouten van artsen.
Nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse willen dat een cardioloog en een internist strafrechtelijk worden vervolgd voor hun fouten. Ze hebben vorige week aangifte gedaan van poging tot doodslag.
De redactie heeft een reactie weggehaald en de reacties op die reactie.