nieuws

Politie zocht halsketting maar vindt slagwapen

ROTTERDAM - De politie heeft maandag in Spijkenisse een slagwapen gevonden waarmee de overleden Nanda Kerklaan mogelijk is geslagen. Eigenlijk was het politieteam bij de Malledijk op zoek naar iets heel anders: er zou mogelijk nog een ketting van de in 2010 overleden vrouw liggen.
Justitie verdenkt twee mannen ervan dat ze de vrouw hebben overvallen en vermoord. Het gaat om Patrick S., die ook al wordt vervolgd voor de moord op de 22-jarige Farida Zargar, en zijn vermeende handlanger Timothy S.. Laatstgenoemde wordt niet verdacht van betrokkenheid bij deze moord.

Ongeluk of misdrijf

Nanda Kerklaan werd begin 2010 zwaargewond gevonden bij de Malledijk. Ze overleed later aan haar verwondingen. Lange tijd was onduidelijk of haar dood een ongeluk of een misdrijf was, totdat justitie door opmerkingen van Patrick S. het idee kreeg dat hij ook iets met de dood van de 43-jarige vrouw te maken had.
Justitie was naar aanleiding van nieuwe aanwijzingen maandag bij de Malledijk op zoek gegaan naar een halsketting van Nanda Kerklaan. Die is vooralsnog niet gevonden.