nieuws

Held op sokken pakt inbreker

Politie (archief)
Politie (archief)
ROTTERDAM - De 18-jarige Denise van Beurden uit Schiedam kan niet meer stuk bij haar buren. Ze zette afgelopen vrijdag de achtervolging in nadat een inbreker had toegeslagen bij haar buren. Dat meldt het AD.
Omdat er geen seconde te verliezen was ging Denise op haar sokken achter de dader aan. Na een sprint van zo'n 800 meter wist ze de 19-jarige Roemeen te pakken. Hij is inmiddels via supersnelrecht tot drie maanden celstraf veroordeeld.

Fantastisch

Buurman Ad vindt het fantastisch wat zijn buurmeisje heeft gedaan: "Ze kon de inbreker op een bepaald moment in zijn kraag vatten, maar hield wijselijk afstand en bleef roepen dat hij moest worden gepakt. Dat is goed uitgepakt", aldus de buurman.
De buren waren niet thuis toen de moeder van Denise glasgerinkel hoorde. Dat was de inbreker die een ruit in had gegooid om het huis uit te kunnen. Denise twijfelde geen moment en ging samen met haar moeder en hond Tommie achter de dief aan.

Houd de dief!

Bij winkelcentrum Spaland kreeg ze hem uiteindelijk te pakken: "Ik besefte plotseling dat hij misschien wel een pistool bij zich kon hebben, dus liet ik hem gaan. Maar ik bleef wel roepen 'houd de dief, houd de dief"", aldus Denise. Dat werkte want twee beveiligingsmensen uit het winkelcentrum en een politieagent buitendienst wisten de inbreker tegen de grond te werken en te arresteren.
Denise is door haar buren in het zonnetje gezet. Ze kreeg een bloemetje en parfumbon. Een nieuw paar sokken was niet nodig want die waren nog heel na de sprint.