nieuws

Sparta gaat jeugdopleiding uitbreiden

ROTTERDAM - Sparta gaat de komende jaren meer in de jeugdopleiding investeren. De club uit de eerste divisie zal het budget door middel van externe financiers verhogen met 200.000 euro. Ook wil Sparta de opleiding verhuizen naar het complex op Nieuw Vreelust, dat op steenworp afstand ligt van het Kasteel.
Sparta stopt jaarlijks al 1,3 miljoen euro in de eigen opleiding en de Kasteelclub is daarmee koploper in de eerste divisie. Algemeen directeur Wiljan Vloet wil de jeugdopleiding verder professionaliseren omdat de opleiding de belangrijkste levensader van de club moet worden.
'We zijn altijd al succesvol geweest met onze eigen opleiding en we hebben als Sparta goed nagedacht over de toekomst. Het is tegenwoordig moeilijk om je hoofd boven water te houden en dus willen we via externe financiers het budget verhogen om zo meer eigen talenten op te leiden', aldus Vloet.

Externe geldschieters

Volgens Vloet kost het Sparta zelf niets. 'Het mag duidelijk zijn dat we extra gelden moeten aanboren om te kunnen overleven en onze ambities waar te maken, maar gelukkig hebben we financiers met een heel groot Sparta-hart, die de afgelopen maanden met ons in overleg zijn geweest. Er staat geen enkele prestatie van onze zijde tegenover', aldus de algemeen directeur van Sparta.

Verhuizing

Momenteel is de jeugdopleiding gevestigd op Nieuw-Terbregge, maar Vloet wil graag dat de opleiding op Nieuw Vreelust komt. 'Dat is een wens, omdat we in onze toekomstvisie de jeugd en amateurs graag dichtbij het stadion willen hebben zodat je een grote Sparta beleving krijgt hier in de wijk. Hier in Spangen horen we ook thuis', aldus Vloet.
Praktisch zal die wens nog wel de nodige problemen kunnen opleveren aangezien er meerdere amateurclubs zoals GLZ Delfshaven en FC Maense ook op het complex spelen.