nieuws

Adri Poldervaart volgt Harry Akkermans op bij Zwaluwen

ROTTERDAM - Adri Poldervaart is de nieuwe hoofdtrainer van Zwaluwen. Hij volgt bij de hoofdklasser de vorige week ontslagen Harry Akkermans op. De Vlaardingers staan momenteel op de negende plaats. Technisch manager Jan de Gier is blij met de aanstelling van de nieuwe trainer: 'Gezien het verleden van Adri en wat we van hem weten leek hij ons de geschikte kannidaat'.
Volgens De Gier was de chemie tussen spelers en trainer Akkermans verdwenen. 'We hebben Harry heel lang gesteund. Als dan op enig moment blijkt dat er te weinig chemie is tussen spelers en trainer dan zul je toch actie moeten ondernemen'. Volgens de technisch manager ambieert de ploeg uit Vlaardingen een vijfde plaats in de competitie.
Poldervaart is blij met zijn nieuwe uitdaging bij Zwaluwen: 'Ik ben behoorlijk blij, na een aantal maanden zonder club te hebben gezeten na veertien jaar altijd een club te hebben gehad, is het mooi om bij Zwaluwen aan de slag te gaan. Ook een meerderjarig contract is fijn en dat spreekt vertrouwen uit. Je kunt zeker zeggen dat ik er blij mee ben'.
Dinsdagavond zit Poldervaart, die eerst trainer was bij OHVV, Nieuwenhoorn en Spijkenisse voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club in de bekerconfrontatie tegen Delft. Zaterdag wacht hem gelijk een moeilijk competitiedebuut met zijn nieuwe ploeg, Zwaluwen moet dan op bezoek bij koploper Excelsior Maassluis.