nieuws

Eerste vakschool techniek in Rotterdam van start

ROTTERDAM - In Rotterdam-Zuid is dinsdag de eerste vakschool Techniek geopend. Op deze vmbo/mbo-opleiding wordt vanaf het eerste jaar gemiddeld tien uur techniek gegeven, naast de algemene vakken als taal en rekenen.
Daarnaast worden leerlingen in contact gebracht met bedrijven via lessen van gastdocenten uit het bedrijfsleven en praktijkopdrachten.

Grote vraag

De opleiding is opgericht omdat er een grote vraag is naar afgestudeerde techniekstudenten. Volgens wethouder De Jonge (onderwijs) zijn er honderden mensen nodig in de techniek.
De techniek heeft al jaren te kampen met een slecht imago. De vakscholen moeten daar een einde aan maken.

Schoolkinderen welkom

De locatie Zuiderpark aan de Montessoriweg werd vanmorgen geopend door wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) en wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt). Ook in Schiebroek, Oud-Mathenesse en Bloemhof zijn vakscholen van start gegaan.
Leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs in de buurt kunnen op de vakscholen meedraaien. "Op die manier hopen we de instroom snel te verhogen" zegt wethouder De Jonge.
Naast de vakschool Techniek is er vorige week een vakschool Zorg gestart op drie locaties in Rotterdam. Deze opleiding moet ervoor zorgen dat meer jongeren gaan kiezen voor een beroep in de zorgsector.