nieuws

Ruwaard wil cardiologie binnen twee weken open

Ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse_2
Ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse_2
ROTTERDAM - Het Ruwaard van Putten streeft ernaar om binnen twee weken de afdeling cardiologie weer te openen. Dat is de uitkomst van het gesprek tussen de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en het ziekenhuis in Spijkenisse.
Er wordt een plan opgesteld door het Ruwaard van Putten in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis en de NVVC. Dat plan wordt voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Cardioloog Martin Jan Schalij van de NVVC: "Het streven is om de hele afdeling cardiologie weer te openen -dus de verpleegafdeling en de polikliniek- maar de focus ligt op de poli. Het zal niet met de betreffende cardiologen zijn. In ieder geval niet voor deze periode."
Interim-voorzitter van het Ruwaard van Putten Gerrit Jan van Zoelen bevestigt dat hij de afdeling snel wil heropenen. "Een ziekenhuis heeft gewoon een afdeling cardiologie nodig. Wij zijn het enige ziekenhuis in de regio. Patiënten met afspraken zijn doorverwezen naar andere ziekenhuizen, maar er is niet meteen overal plek."
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld en onderzoekt tientallen sterfgevallen. Mogelijk zijn patiënten onnodig gestorven door fouten van artsen.