nieuws

Linda Kreuzen in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - “Ik wil dat muziek me raakt, zo ontroert dat de tranen vloeien of dat er een glimlach verschijnt. Juichen en verstillen ineen. En wat is er mooier dan dit zelf veroorzaken?” Aldus de Rotterdamse singer-songwriter Linda Kreuzen.
Met haar doorleefde stem en een scala aan emoties roept ze gevoelens op van kracht en optimisme, van wanhoop en verdriet. We kennen Linda Kreuzen van het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Met diep onder de huid kruipende teksten en aangrijpende melodieën evenaart zij de status van de ultieme singer-songwriter.
Dit alles komt samen op haar onlangs gelanceerde titelloze debuut-EP. Hierop laat Linda Kreuzen haar prettige verscheidenheid horen met de pakkende popsongs ‘Keep it clear’ en ‘Run run run’, de stomende soulballad ‘What do you want’ en het aangrijpende ‘Heartbeat wasted’. Een klein universum van een ambitieuze jonge vrouw gevat in vier songs. Zowel op een poppodium met haar band als solo in een huiskamer krijgt ze haar toehoorders muisstil.