nieuws

Hollandse Meesters: Co Westerik - 6 december

Hollandse Meesters: Co Westerik
Hollandse Meesters: Co Westerik
ROTTERDAM - De nieuwe reeks begint op donderdag 6 december met kunstenaar Co Westerik. Hij heeft een indrukwekkende lijst met werken op zijn naam staan, waaronder de in Rotterdam bekende wandschildering het Touwtjesspringend Meisje aan het Haagseveer. Co Westerik wordt bekeken door de ogen van filmmakers Maarten Schmidt en Thomas Doebele.

Kunstenaar Co Westerik

Co Westerik studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij houdt zich als kunstenaar bezig met het menselijk lichaam en de eigenschappen van de menselijke natuur. Hieruit ontstaan realistische voorstellingen waarin hij op alledaagsheid en mensenvlees inzoomt. Daardoor ontstaat een opvallende mengeling van figuratieve schilderkunst en een opzettelijke, expressionistische vertekening van de werkelijkheid.

Filmmakers Maarten Schmidt en Thomas Doebele

Sinds de Nederlandse Film en Televisie Academie vormen deze twee heren een makersduo. In hun regisseurschap zijn de twee makers niet of nauwelijks van elkaar te onderscheiden.Doebele en Schmidt werken niet met gedetailleerde scenario’s, deze staan hun flexibiliteit in de weg. Ze detecteren belangrijke thema’s en beginnen aan hun film.
Kenmerkend in de documentaires van Schmidt en Doebele is het observerend maar trefzeker vastleggen van betekenisvolle details en het voelbaar maken van het onderliggende verhaal.

Donderdag 6 december, om 17.30 uur (ieder uur herhaald) bij RTV Rijnmond.