nieuws

PKC naar kwartfinale Korfbal Cup

ROTTERDAM - PKC/Hagero heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de RTV Rijnmond Korfbal Cup. De korfballers uit Papendrecht hadden dinsdag geen kind aan Albatros. Op bezoek in Zwijndrecht won het team van coach Jan de Jager met 17-38 van de thuisploeg.
In tegenstelling tot de eerste ronde van het regionale toernooi, toen Vitesse uit Barendrecht eenvoudig aan de kant werd gezet, trad PKC in de tweede ronde wel aan op volle oorlogssterkte. Met vaste waardes als Mady Tims, Laurens Leeuwenhoek, Francy Crielaars en Richard Kunst had de eersteklasser van gelegenheidstrainer Patrick van der Lijke geen schijn van kans.
Door de ruime overwinning behoort de koploper van de Korfbal League tot de laatste acht teams van de RTV Rijnmond Korfbal Cup. KCC/Delta Logistiek en Sporting Delta zijn eveneens zeker van deelname aan de kwartfinale. Zij waren dinsdag te sterk voor respectievelijk Ten Donck (24-13) en KOAG (22-18). DeetosSnel/Volhuis speelt volgende week dinsdag pas in de tweede ronde. De ploeg uit Dordrecht gaat dan op bezoek bij Vriendenschaar.