nieuws

Barendrecht en Capelle door in districtsbeker

Barendrecht
Barendrecht
ROTTERDAM - Barendrecht heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. In eigen huis boekte de formatie van trainer Jack van den Berg een nipte zege op RCL. De eersteklasser uit Leiderdorp werd op Sportpark de Bongerd met 2-1 verslagen door de ploeg uit de topklasse, die niet met het sterkste elftal speelde.
De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Thom Wijnalda. Na een half uur kwam de thuisploeg via Jeremy Hensen op gelijke hoogte. In de tweede helft nam Joey Jongman de winnende treffer voor zijn rekening. De middenvelder van Barendrecht miste even later ook nog een strafschop namens de gastheren.
Capelle heeft eveneens de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Op eigen terrein was het team van coach Ronald Klinkenberg te sterk voor OHVV. Net als Barendrecht verscheen ook Capelle niet op volle oorlogssterkte. Desondanks werd de ploeg uit Oud-Beijerland met 5-2 over de knie gelegd. Bij rust stond er nog een gelijke stand op het scorebord.
Komende zaterdag staat de regioderby tussen Capelle en Barendrecht op het programma. De twee teams, die zich in de topklasse terug vinden op een respectievelijk negende en vierde plaats, trappen om 14:30 uur af op Sportpark 't Slot. Het duel is live te volgen via Radio Rijnmond Sport.