nieuws

Rotterdam toegankelijker voor lichamelijk beperkten

ROTTERDAM - Wethouder Alexandra van Huffelen gaat Rotterdam beter toegankelijk maken voor mensen met een beperking. De wethouder wandelde met een groepje lichamelijk beperkten een rondje door het centrum en ervaarde zelf de problemen die blinden en rolstoelers iedere dag tegenkomen.
Lia Schop zit in een scootmobiel en komt regelmatig in situaties die vervelend en onhandig zijn. “Soms moet ik helemaal omrijden om een stoepje op te komen, terwijl de oplossing heel eenvoudig is: een af – en opritje.”
De gemeente heeft wel al heel wat voorzieningen getroffen voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, maar volgens Schop zijn er altijd verbeterpunten. “Sommige opritten zijn te stijl bijvoorbeeld, daar kom je met een rolstoel niet op.”
Jan Poot is volledig blind en is afhankelijk van noppentegels en geleidelijnen. Sommige geleidelijnen leiden nergens heen en sommige oversteekplaatsen leiden de blinden en slechtzienden niet goed naar de overkant, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Wethouder Van Huffelen gaat nu bij herinrichting al in de ontwerpfase om tafel met de ontwerpers om de stad zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.
Hans Fledderus liep met het groepje lichamelijk beperkten mee.