nieuws

Lansingerland is getreuzel rond HSL-herrie beu

HSL
HSL
ROTTERDAM - Lansingerland wordt langzamerhand erg ongeduldig over een oplossing voor het lawaai van de hogesnelheidstrein. De gemeente heeft de Tweede Kamerleden weer eens uitgenodigd om zelf te komen luisteren bij het spoortracé.
Volgens burgemeester Van Vliet neemt de onrust onder de bevolking toe. Met het vorige kabinet was afgesproken dat de geluidsoverlast eind dit jaar verdwenen zou zijn.
Afgelopen zomer zou de geluidsoverlast van de treinen gemeten worden. Maar door het natte weer en een ongunstige windrichting, werden de metingen alsmaar uitgesteld. De kans is volgens Lansingerland daarom klein dat er voor het eind van het jaar iets wordt gedaan aan de herrie van de voorbijrazende Fyra's.
Lansingerland vroeg in september minister Schulz om in te grijpen. De gemeente stelde voor desnoods een onbemand apparaat te installeren dat continu geluidsmetingen zou doen.

Burgemeester Van Vliet hoopt dat de nieuwgekozen politici snel naar de gemeente komen om de situatie te bekijken, zo staat in de zoveelste brandbrief aan de Kamer.