nieuws

Zeven aangiften tegen Ruwaard van Putten Ziekenhuis

ruwaard
ruwaard
ROTTERDAM - Zeven mensen gaan volgende week aangifte doen tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag laten weten. Het Openbaar Ministerie kan nog niks zeggen over de inhoud van de aangiften.

Zo is het niet duidelijk of de aangiften allemaal betrekking hebben op de afdeling Cardiologie die ruim een week geleden werd gesloten omdat er opvallend veel patiënten waren overleden in 2010. Er loopt momenteel een onderzoek naar het functioneren van de drie medisch specialisten op de afdeling. Tientallen verdachte sterfgevallen van de afgelopen jaren worden onderzocht.
De aangiften worden volgende week opgenomen. Het Openbaar Ministerie kan nog niet zeggen of de aangiften worden gedaan door patiënten of nabestaanden.
Ongeveer honderd patiënten en nabestaanden van patiënten die op de afdeling cardiologie zijn behand, hebben zich gemeld bij letselschade-advocaat Rob Vermeeren. Zo stelt het NRC Handelsblad donderdag. Volgens de advocaat zitten er 'serieuze klachten over medische fouten' tussen.