nieuws

Beelden in Papendrecht weg door vandalisme

ROTTERDAM - Langs het Merwehoofd en het Havenhoofd in Papendrecht en in het Noordpark in Zwijndrecht staan tijdelijk minder beeldhouwwerken. De Stichting Beeldenpark Drechtoevers heeft de beelden weg moeten halen door vandalisme.
Nadat het afgelopen jaar enkele beelden door vandalen werden omgegooid en er zelfs een beeld werd gestolen, besloot de verzekeraar de verzekering te beëindigen.
De betreffende werken werden in 2010 en 2011 geplaatst voor tijdelijke exposities, maar mochten er voorlopig blijven staan. "Het was zo'n prachtig gezicht", vertelt stichtingvoorzitter Bas den Hartog. "Ik vind het zo erg dat we de beelden nu hebben moeten weghalen voor het publiek. Ze horen niet afgedekt in een loods. Mensen moeten hiervan kunnen genieten. We durven het risico alleen niet te lopen dat er -onverzekerd- iets mee gebeurt."
Sommige kunstwerken gaan terug naar de makers, andere blijven in het depot in Groot-Ammers. De Stichting hoopt volgend voorjaar nieuwe beelden langs de Drechtoevers te kunnen plaatsen die minder kwetsbaar zijn voor vandalisme.