nieuws

Woonbron wil horeca-exploitant weg uit SS Rotterdam

ss Rotterdam aan de kade op Katendrecht
ss Rotterdam aan de kade op Katendrecht
ROTTERDAM - Woonbron wil horeca-exploitant Lucas Petit weg hebben uit het voormalige cruiseschip SS Rotterdam. De corporatie zegt in gesprek te zijn met Petit om hem uit te kopen. De horecaondernemer had nog een contract tot 2020 als hotelier op de Rotterdam.
Petit ontkent dat er onderhandelingen zijn over de door Woonbron gewenste ontbinding. "Er is een kort gesprek geweest tussen de advocaten, dat wilde Woonbron graag; dat gesprek heeft aan de situatie niets veranderd", zegt Petit. Hij wijst erop dat hij vasthoudt aan zijn contract.

Woonbron verkocht de Rotterdam begin deze maand aan horecaondernemer Harry Westers. Zijn bedrijf Westcord betaalt 30 miljoen euro voor het cruiseschip op Katendrecht.
Voordat Harry Westers aan de slag kan op de Rotterdam moet niet alleen de huidig horecaondernemer weg. Er ligt ook nog een beslag op de Rotterdam, dat is gelegd door Christan Westers, de zoon van Harry. Die was ook in de race om het cruiseschip te kopen, maar greep mis.
Christian Westers probeert de boot nu via de rechter alsnog te bemachtigen. De rechtszaak dient op 6 december.Petit laat in een reactie weten dat er een kort gesprek is geweest tussen de advocaten op verzoek van Woonbron en blijft vasthouden aan het contract tot 2020.