nieuws

Roan in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Roan Hamminga, artiestennaam “ROAN” is geboren in Assen. Op jonge leeftijd bleek hij al een uitzonderlijk muzikaal talent te zijn. In het begin van zijn muzikale carrière werkte hij samen met o.a. Replay, Solid Souls en Tony Cornelissen hieruit ontstond de single “Met Of Zonder Jou” die goed werd ontvangen.
Echte landelijke bekendheid verkreeg Roan door het behalen van de finales bij het televisieprogramma X-Factor en zijn fantastische Michael Jackson vertolkingen. In 2011 komt Roan’s single “Burns Like Summer Sun” uit, een nummer geschreven door James Morrison.
Begin 2012 is Roan met het songwriter/producers collectief “Miller,BrownFish” de studio ingedoken en is hij begonnen met het schrijven van zijn eigen nummers. In juni 2012 is de single “True Belief” met het Berget Lewis Gospel Choir verschenen en 6 november was de release van zijn nieuwe single “My Son”. Aan deze productie werkten niet de minsten mee; Peter Michael Escovedo (drums) en Marc VW (bass) van de Sheila E Family, Los Angeles, George Michael’s “quote” “All Time Favourite Saxophone Player” Nigel Hitchcock uit London blaast een fenomenale saxsolo en natuurlijk Brown Hill, Coen Molenaar & Hugo Vis.
Voor de in maart volgend jaar uit te brengen CD staan nog verrassende samenwerkingen op het programma o.a. een Engels/Spaans duet met de winnares van de Spaanse X-Factor, Maria Villalon een uitstapje naar de RockSide of Roan met Rockartiesten van het 1e uur!
Roan maakt bij zijn concerten een combinatie van zijn nieuwe eigen werk en zijn onnavolgbare vertolkingen van nummers van o.a. Michael Jackson, Stevie Wonder, Usher en Chris Brown, dat wordt dus keihard kippenvel en dance till you drop!!