nieuws

Molens en kamerplanten zaterdag 1 december in Chris Natuurlijk

molenaar vlaardingen
molenaar vlaardingen
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk praat zaterdag met vrijwilligers over hún plannen voor de Vlaardingse Broekpolder, tovert u om van plantenháter-tot plantenliefhebber, vertelt over de molens die ooit in Vlaardingen stonden en laat u kennismaken met de nieuwe thriller Mist van Martine Kamphuis.
Federatie Broekpolder Vlaardingen zit in de finale van de Groen en Doen competitie en maakt kans op 50-duizend euro. In Chris Natuurlijk wandelen we met twee van de ruim 60 vrijwilligers door het gebied en praten over hun plannen. Terwijl we onze laarzen van tijd tot tijd uit de kleigrond trekken, vertellen de genomineerden over avonturenspeeltuin "Het Klauterwoud", natuurgebied "De Ruigte" met de Schotse Hooglanders en de plannen voor natuur-educatie.
De Federatie Broekpolder Vlaardingen deelt de finaleplaats met nog twee initiatieven uit onze regio; 'de Peerdegaert' uit Strijen en 'Tuin op de Pier' uit Rotterdam. Op 4 december wordt de winnaar bekend gemaakt in Slot Loevestein.
Lukt het maar niet om uw kamerplanten in leven te houden? Begint u vol goede moed, maar eindigt de plant toch weer als een uitgedroogd hoopje ellende? Via het internetprogramma 'De Plantenbieb' kunt u een geschikte plant vinden en leest u over de do's en dont's.
De schrijvers van het 'Vlaardings Molenboek' vertellen over de tijd dat Vlaardingen nog polder-en industriemolens had. Dat doen we vanuit molen Aeolus aan de Oude dijk in Vlaardingen.
'Mist' is de titel van de nieuwste thriller van Martine Kamphuis. Een student medicijnen ontdekt dat een huisgenoot op verdachte wijze om het leven is gekomen. Iedere bewoner zou de dader kunnen zijn. Dan gebeurt er iets waardoor de hoofdpersoon zelf gevaar loopt...
Deze onderwerpen, zaterdag 1 december in Chris Natuurlijk.
Van 08.00 tot 09.00 uur.