nieuws

12 jaar cel voor doodslag Simonshaven

Moord_Simonshaven
Moord_Simonshaven
ROTTERDAM - Een 67-jarige man moet 12 jaar de cel in voor het doden van zijn eigen vrouw in Simonshaven. De verdachte kreeg de straf ook voor een poging tot zware mishandeling op zijn neef, in mei van dit jaar.

De doodslag op zijn eigen vrouw was drie jaar geleden. Ernst L. had tegen de politie gezegd dat hij en zijn echtgenote waren aangevallen door een onbekende man, toen zij aan het wandelen waren in een natuurgebied bij Simonshaven.
Maar volgens de rechter staat vast dat hij zijn vrouw zelf heeft gedood, door haar met een hard voorwerp op het hoofd te slaan. Van een man die uit de bosjes kwam om hen te overvallen, is niets gebleken, aldus de rechter. Zo was het opmerkelijk dat het echtpaar alle sieraden en geld nog had.

Geen 112 gebeld

Opvallend was ook dat Ernst L. niet direct 112 had gebeld. Eerst belde hij zijn schoondochter en pas na 40 minuten wachten hield hij een passerende auto aan. De verdachte had verder gezegd dat hij fysiek niet in staat was geweest om zijn vrouw een klap te geven.
Rechter J. van der Groen verwees naar geheime observaties van de man, waaruit blijkt dat hij wel degelijk tot lichamelijke inspanningen in staat is. Ook het tweede misdrijf, het aanvallen van zijn neef met een schroevendraaier, maakt volgens de rechter duidelijk dat Ernst L. niet te zwak is om geweld te gebruiken.
Justitie in Rotterdam had een hogere straf tegen de man geëist, namelijk 18 jaar cel. De rechter komt lager uit, onder meer omdat niet moord maar doodslag is bewezen. Justitie en Ernst L. bekijken nog of zij in beroep gaan tegen de straf.