nieuws

Hartpatiënt Ruwaard baalt van onduidelijkheid

ROTTERDAM - Hartpatiënt Rein Wolters is ontevreden over zijn behandeling in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De 66-jarige man is in afwachting van de uitslag van het onderzoek naar z'n hartklachten. Hij vindt dat het ziekenhuis slecht communiceert en afspraken niet nakomt.
Afgelopen week zou Wolters meer duidelijkheid krijgen over het onderzoek, maar omdat de afdeling cardiologie gesloten is, ging de afspraak niet door. Al weken is hij bezig met het verzetten van de afspraak naar een ander ziekenhuis, maar telkens kreeg hij geen gehoor of werd hij niet teruggebeld.
Excuses
Na aandringen wordt Wolters nu toch geholpen: "M'n dossier was tussen wal het schip gevallen, zo werd gezegd. De secretaresse heeft excuses aangeboden." Woensdag hoort hij in het Ikazia Ziekenhuis wat hem precies mankeert. "Ik begrijp best dat er consternatie is in het ziekenhuis, maar patiënten moeten wel goed worden geïnformeerd."

Helderheid

Wolters pleit voor een helder communiqué: "Overal lees je berichten over wat er in het Ruwaard mis is gegaan, geef daarom helderheid."

Reactie Ruwaard

Het Ruwaard van Puttenziekenhuis kan niet op individuele gevallen ingaan, maar zegt dat urgente patiënten worden geholpen in andere ziekenhuizen in de regio. "We zijn daar niet onverantwoord mee bezig," aldus interim-voorzitter Gerrit-Jan van Zoelen.