nieuws

A20 afgesloten na groot verkeersongeluk + VIDEO

ROTTERDAM - De A20 bij het Terbregseplein is na de ochtendspits in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een ernstig ongeluk tussen een tankwagen, een vrachtauto en een personenwagen. De 41-jarige automobilist uit Schiedam kwam daarbij om het leven.
In de richting Gouda werd de A20 richting rond 10.45 uur weer vrijgegeven. De A20 in de richting Hoek van Holland blijft nog tot na de avondspits afgesloten.
Het ongeluk vond plaats kort na 7.00 uur; het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.
Brand
De tankwagen vloog na het ongeluk in brand. De cabine en de oplegger zijn door het vuur verwoest; de tank met een grondstof voor wasmiddelen bleeft gespaard. Het duurde uren om de inhoud over te pompen.
Ooggetuigen hebben gemeld dat er ook een ontploffing was, maar de politie kon dit niet bevestigen. Mogelijk werden ontploffende banden aangezien voor een ontploffing.
Het ongeluk leidde tot een chaos in de ochtendspits, met lange files op de ring van Rotterdam en ver daarbuiten. Halverwege de ochtend waren die files grotendeels opgelost.
Afsluiting
De A20 werd ter hoogte van het Terbregseplein in beide richtingen afgesloten, vanwege brokstukken op de weg en politieonderzoek.
Ooggetuigen
Vijftien ooggetuigen van het ongeluk werden met een bus van de RET naar het politiebureau van Capelle aan den IJssel gebracht. Hun verklaringen zijn opgenomen en ze kregen nazorg aangeboden.
Foto's: Erik Agterberg, Twitter & Barendregt BV.