nieuws

Flakkee in de ban van ontsnapte reuzenuil

ROTTERDAM - De oehoe die sinds vorige week rondvliegt boven Flakkee, is er mogelijk slecht aan toe. ''Hij zwalkte door de lucht'', zei een ooggetuige vanmorgen op Radio Rijnmond.
De reuzenuil heeft mogelijk een veilig heenkomen gezocht in Dirksland, denkt ooggetuige Berry Breur uit Middelharnis. ''Ik had nog nooit een uil gezien bij Dirksland. Deze zag er niet echt gezond uit'', zei hij. Breur denkt dat de enorme uil in de verlaten watertoren zit.
Gespot?!
Een jager uit Goedereede ziet de onstnapte oehoe regelmatig opduiken. Verslaggever Erik Lemmers zoekt op het eiland naar de ontsnapte roofvogel en is op zoek naar mensen die de vogel hebben zien vliegen of weten waar hij nu is.
Gevaarlijk
De oehoe ontsnapte vrijdag uit zijn verblijf aan de Oostdijkseweg in Goedereede en werd een dag later gesignaleerd in Ouddorp. De uil is gewend aan mensen.
Kenmerken
De oehoe is een van de grootste uilensoorten in de wereld en eet eigenlijk alles wat in zijn buurt komt: poezen, vossen, vogels, cavia's, hamsters, fazanten en egels.
In Nederland komt hij amper in het wild voor. In de Belgische Ardennen is de vogel wel regelmatig te spotten. Hij is vooral actief tijdens de schemering.