nieuws

Geen amateurvoetbal na dood grensrechter + VIDEO

ROTTERDAM - De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend afgelast. Aanleiding is de dood van een 41-jarige grensrechter uit Almere. De man werd zondag na een jeugdwedstrijd door spelers geschopt en geslagen en overleed maandag. De politie heeft drie spelers uit de B1 van Nieuw Sloten gearresteerd. De verdachten zijn 15 en 16 jaar.
In de ere- en eerste divisie van het betaald voetbal gaan de wedstrijden komend weekeinde wel door. Voorafgaand aan die duels wordt een minuut stilte worden gehouden. Ook zullen spelers en arbitrage rouwbanden dragen.

Reactie Opstelten

Dat afgelopen weekend een grensrechter overleed in Almere is geen incident. Dat vindt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Hij ziet de mishandeling als een serieus signaal dat er meer aan de hand is in het amateurvoetbal.
Medeleven voetbalclubs
De dood van de grensrechter was eerder al reden voor voetbalclubs om een minuut stilte in acht te nemen bij de komende wedstrijd. Bij CVV Berkel zouden daarnaast ook alle scheidsrechters een rouwband dragen.

In Dordrecht heeft sv Oranje-Wit het initiatief genomen er voor te zorgen dat de velden in Dordrecht ook helemaal leeg blijven. In een email naar alle Dordtse verengingen roept voorzitter Richard Groenedaal op om ook geen vriendschappelijke wedstrijden te spelen.
De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden.