nieuws

Nieuwe burgemeester Schiedam 'gewone jongen'+VIDEO

ROTTERDAM - Cor Lamers is dinsdagavond in Schiedam geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. De 56-jarige Lamers is lid van het CDA en was tot voor kort burgemeester van Houten. Tijdens zijn installatie vertelde hij dat hij zich nog steeds ziet als 'een gewone jongen uit Charlois'.
De geboren Rotterdammer was eerder raadslid en wethouder in Spijkenisse en burgemeester van Bleiswijk. Lamers zegt dat hij in zijn eerste maanden graag kennis wil maken met de inwoners en ondernemers van Schiedam. "Schiedam is een gemeente met een hoop problemen. Daar wil ik graag mijn tanden in zetten."
Schiedam helpen
Lamers vertelde niet voor niets gekozen te hebben voor Schiedam: "Hier gebeurt iets en daar wil ik bij zijn. En hier moet veel gebeuren. Ik denk dat ik met mijn ervaring in Houten, waar elf jaar geleden ook veel problemen waren, Schiedam kan helpen uit de bestuurlijke malaise te komen."
Gewone jongen
Toch wilde hij het enthousiasme een beetje temperen. Tijdens zijn installatierede sprak hij: "Ik ben niet de verlosser. Ik ben een gewone jongen uit Charlois, die er trots op is dat hij na omzwervingen door Zeeland, Spijkenisse, Bleiswijk en Houten nu mag beginnen in Schiedam."
Niet protserig
Werd zijn voorgangster Wilma Verver nog wel eens de koningin van Schiedam genoemd, Lamers wil zich nadrukkelijk anders profileren: "Ik denk dat ik de regisseur van Schiedam ga worden. Het is belangrijk dat ik met veel mensen contact krijg en vertrouwen opbouw en herstel. Niet protserig van: hier ben ik en linten doorknippen. Gewoon dingen doen. Ik zal voor Schiedammers nog wel eens een onzichtbare burgemeester zijn. Ik ben liever actief achter de schermen."
Lamers volgt waarnemend burgemeester Leemhuis-Stout op. Zij was sinds juli 2011 waarnemend burgemeester. Wilma Verver stapte toen op wegens machtsmisbruik.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!