Jong FC Dordrecht krijgt pak slaag van PEC

FC Dordrecht
ROTTERDAM - De beloften van FC Dordrecht hebben dinsdagavond met ruime cijfers verloren. In eigen huis ging de formatie van trainer Marco Jalink met liefst 5-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Door de nederlaag blijft Jong FC Dordrecht hekkensluiter in de tweede divisie van de beloftencompetitie.
De bezoekers uit Zwolle kwamen na ruim vijf minuten al op voorsprong via een afstandsschot van Mustafa Saymak. Enkele minuten later stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Oog in oog met Zwolle-doelman Danny Wintjens faalde Noël Goossens niet. Het derde doelpunt van de avond viel nog binnen het kwartier, toen Mimoun Eloisghiri na voorbereidend werk van voormalig Sparta-speler Arne Slot doeltrof: 1-2.
De overige drie doelpunten voor de ploeg van coach Jaap Stam werden gemaakt door Giovanni Hiwat, Fred Benson en opnieuw Eloisghiri. Namens PEC Zwolle kwam ook Norichio Nieveld in actie. De oud-verdediger van Feyenoord en Excelsior speelde de gehele wedstrijd. Bij Jong FC Dordrecht deed alleen tweede doelman Ramon Lujano Benavides mee van het eerste elftal.