nieuws

OM eist cel tegen gewelddadige therapeute

rechtbank
rechtbank
ROTTERDAM - Een zelfbenoemde therapeute uit Spijkenisse moet veroordeeld worden tot 1,5 jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem woensdag, vanwege zware mishandeling en mishandeling van zes cliënten.
Een jonge vrouw werd van 24 op 25 juni tijdens een duivelsuitdrijving met een vijl aan haar gezicht en tanden bewerkt, waarbij haar neus brak. Andere cliënten werden gedwongen dit slachtoffer in bedwang houden.
De moeder van het vijlslachtoffer werd op haar strottenhoofd getrapt. De vriend - ook cliënt - vond het te gortig worden en belde de politie, die de therapeute arresteerde.
Behalve (zware) mishandelingen acht de aanklager ook dwang bewezen omdat cliënten elkaar moesten beschadigen en rekeningen, een auto en spullen voor de therapeute moesten betalen. Ook overtrad de therapeute de wet BIG voor zorgverleners, door cliënten te beschadigen, aldus het OM.
De therapeute heeft bekend de slachtoffers te hebben geslagen en zegt inmiddels gestopt te zijn met het geven van therapie.