'Baltic Ace zonk binnen kwartier'

Het gezonken vrachtschip Baltic Ace verdween binnen een kwartier onder water. Dat meldt visserijbedrijf Sperling uit Ouddorp aan RTV Rijnmond.

Een van hun schepen was als eerste ter plaatse na de aanvaring op de Noordzee. De botsing gebeurde woensdagavond rond kwart over zeven, ongeveer 65 kilometer uit de kust van Ouddorp.

"Het schip was al gezonken toen wij aankwamen", zegt Rene Sperling. "Het was een chaos van schepen en dan begint het zoeken. We zagen reddingsvlotten waarop mensen zaten."

Sperling gaat verder met zijn verhaal over de zoektocht: "We zijn nog op zoek gegaan naar mensen die niet meer op een vlot zaten." De kans op overlevenden is dan erg klein: "Ik denk niet dat je langer dan een uur in het koude water moet liggen."

Bahama's

Het gezonken schip, de Baltic Ace, voer onder de vlag van de Bahama's. Het botste net buiten Nederlandse wateren op het containerschip Corvus J uit Cyprus. De schepen voeren tegen elkaar bij een belangrijk knooppunt voor de haven van Rotterdam.

Volgens scheepvaartwebsite Marine Traffic was de Baltic Ace woensdagmiddag vertrokken uit het Belgische Zeebrugge. De bestemming zou Kotka in Finland zijn. De Corvus J zou onderweg zijn van Grangemouth in Schotland naar Antwerpen.

Foto: Archief (Flickr cc Vincent Jardins)

Deel dit artikel: