nieuws

Grootse plannen Stadionpark in prullenbak +VIDEO

ROTTERDAM - Van de oorspronkelijke plannen voor het Stadionpark in Rotterdam-Zuid is bijna niks meer over. Een ov-knooppunt, een metroverbinding en de bouw van een sportcampus zijn niet langer realistisch.

De gemeenteraad van Rotterdam is het erover eens dat de ambitieuze plannen uit zicht zijn geraakt. Drie jaar geleden nog maar werd de zogenoemde structuurvisie vastgesteld, met daarin bijvoorbeeld ook ruimte voor een schaatsbaan. Maar ook die gaat er niet komen. Alleen over een nieuw onderkomen voor Feyenoord wordt nog concreet gepraat.
"We zullen moeten kiezen voor behapbare brokjes", zo zegt PvdA-raadslid Tom Harreman. Fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam is het daarmee is: "Er komt geen metro, er komt geen ijsbaan. We moeten veel bescheidener zijn, het geld is op."
Maar wat blijft er dan nog wel over van de ontwikkeling van het gebied rond sportpark Varkenoord? De gemeenteraad vindt vooral de breedtesport belangrijk. Zo moeten er kunstgrasvelden komen zodat het park niet alleen voor voetbal geschikt is. Ook de vervanging van de accommodaties en kantines is een wens van veel partijen.
Toch is het niet de verwachting dat er op korte termijn al iets gebeurt: 'Ik hoop dat er in 2015 wel iets te zien is', aldus Harreman. De komende maanden komt het Stadionpark regelmatig op de agenda in de gemeenteraad. Ook de plannen voor een nieuw stadion voor Feyenoord zijn daarbij belangrijk.