nieuws

Veroorzaker dodelijk ongeval Capelle reed veel te hard

capelleongeluk
capelleongeluk
ROTTERDAM - De bestuurder die op 26 augustus van dit jaar een fataal ongeluk veroorzaakte in Capelle aan den IJssel reed veel te hard. Justitie gaat ervan uit dat de man een snelheid van 114 km per uur had, waar 50 is toegestaan.
Het ongeluk gebeurde op de Burgemeester van Dijklaan. De bestuurder haalde een auto in en botste frontaal op een tegenligger. Daarbij kwam een echtpaar om het leven. Hun drie dochters, die op de achterbank zaten, raakten gewond. De bijrijder van de bestuurder liep zwaar letsel op.
De snelheid is berekend aan de hand van de boordcomputer van de Fiat van de verdachte. Die gaf 114 aan, toen de motor stilviel. Simulaties op de computer gaan uit van 110 km per uur. De Capelse verdachte kan zich niet voorstellen dat hij zo hard reed. Hij schat het zelf op 70 á 80 km per uur.
Contra-expertise
Zijn advocaat heeft een contra-expertise aangevraagd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat botsproeven uitvoeren en aan de hand daarvan de gereden snelheid vaststellen.
De Rotterdamse rechter besloot donderdag de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen. Belangrijkste reden om hem niet naar huis te sturen is de kans op herhaling: de man is namelijk al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. De Capellenaar was destijds nog niet in het bezit van een rijbewijs.

Brief voor nabestaanden

De man wil zijn spijt betuigen naar de nabestaanden toe. Hij heeft een brief geschreven en die aan Slachtofferhulp gegeven. De verdachte hoopt dat de nabestaanden de brief willen lezen.
De botsproeven van het NFI staan voor half februari gepland. Daarna volgt de inhoudelijke behandeling van deze strafzaak.