nieuws

'Die nummer-1 hit werkte averechts'

ROTTERDAM - In 1993 scoorde de Rotterdamse band Roots Syndicate een nummer-1 hit met het nummer Mockin' Bird Hill. Maar in plaats van een doorbraak, betekende het nummer de ondergang voor de Rotterdammers. Maar nu, bijna twintig jaar later, willen ze weer gaan touren.
De titel Mockin' Bird Hill, zegt niet iedereen direct iets, maar het refrein “tralalala....diedeliediedie” komt velen bekend voor. In 1993 werd het nummer gebruikt voor een tv-commercial van Centraal Beheer. Daarin was te zien hoe een rastafari in een klein autootje op een ravijn afreed.
De 'Even Apeldoorn bellen'-commercial leek de Rotterdamse band succes te brengen, maar het tegendeel was waar: “Mensen die op basis van dat nummer naar onze concerten kwamen, vonden onze andere nummers niet goed. En de oude fans bleven weg omdat we te commercieel waren geworden”, vertelt een van de bandleden.
Een aantal jaren later ging de band uit elkaar. Maar nu gaan ze het opnieuw proberen. Aanstaande zaterdag treden ze voor het eerst in vijftien jaar op in Off Corso in Rotterdam. De band heeft al aangekondigd dat ze de hit Mockin' Bird Hill niet gaan spelen.