nieuws

Sneeuw met vertraging

ROTTERDAM - Later dan verwacht is het vrijdagochtend gaan sneeuwen in de regio. Tegen zes uur bereikte het sneeuwfront het Rijnmondgebied. Bijna overal blijft de sneeuw liggen, behalve in het uiterste zuiden en zuidwesten van de regio.
Doordat de temperatuur rond het vriespunt ligt, is het op de meeste plaatsen glad en rijdt het verkeer langzaam. Er wordt rekening gehouden met een zware ochtendspits. De gemeente Rotterdam heeft de instellingen van de verkeerslichten aangepast en houdt ook extra verkeersregelaars achter de hand.
Uit de rails
De RET had lange tijd problemen door een ontspoorde tram op de Akkeroord in Rotterdam-IJsselmonde. De tramlijnen 2 en 23 liepen grote vertraging op. Pas tegen het eind van de ochtend stond de tram weer in de rails.
Bus en trein
Elders hadden de streekbussen van Arriva veel last van de sneeuw en waren passagiers soms een uur langer onderweg dan normaal. Het treinverkeer heeft tot nu toe geen grote problemen. Donderdag werd al bekendgemaakt dat er een aangepaste dienstregeling zou gelden: in de hele Randstad rijden minder treinen dan normaal.
Op de luchthaven Rotterdam The Hague Airport zijn vrijdagochtend vluchten vertraagd, maar niet uitgevallen.