nieuws

Rotterdamse daklozen lanceren kersthit

ROTTERDAM - Het nummer 'Uninvited' van One Gift, een band die vooral is samengesteld uit Rotterdamse daklozen, is donderdag gelanceerd op het Mediapark in Hilversum. Het moet DE kersthit van 2012 worden.
Na maanden van repeteren, opnames in de studio en het draaien van een videoclip werd de single donderdag officieel gelanceerd. "Een spannende dag", zegt zangeres Rachel Drooduin. "Voor ons is het in elk geval al een hit." "Ik ben hartstikke trots op mezelf, en op ons", zegt een stralende Madlania Maduro, percussioniste van de band.

BN-ers

In de bijbehorende videoclip figureren vele BN-ers, waaronder Willibrord Frequin, Quintis Ristie en Martin van Waardenberg. Sander de Kramer heeft een rol als barman. "Ik vind dit een fantastisch initiatief", zegt hij. "Als je ziet wat het met de muzikanten doet... Ze leven helemaal op. Dit project geeft hun leven weer een doel. Als je dakloos bent, krijg je vaak weinig waardering. En nu staan ze de hele dag in het middelpunt van de belangstelling. Geweldig."

Kim Holland

Ook pornoproducent Kim Holland is bij de presentatie van de single. "Toen ik ervan hoorde, zei ik meteen: Count me in! Ik vind het heel goed dat we, juist met kerst, stilstaan bij mensen die het niet goed hebben als wij." In de clip speelt ze een vrouw die mishandeld wordt door haar man, gespeeld door Martin van Waardenberg. "Dat was wel even schrikken", lacht ze. "Ik ben nog nooit geslagen in mijn leven. Tenminste, niet als ik het niet zelf wilde."

KiKa

De opbrengst van de single gaat voor de helft rechtstreeks naar de muzikanten. De andere helft is bestemd voor de stichting Kinderen Kankervrij. Uninvitedis te downloaden via www.kersthit2012.nl en via iTunes.