nieuws

Psychologisch onderzoek Timothy S.

Zoekactie_spijkenisse
Zoekactie_spijkenisse
ROTTERDAM - Timothy S. uit Spijkenisse, die wordt verdacht van de moord op Nanda Kerklaan en een aantal straatroven, wordt nader psychologisch onderzocht. Dat heeft de Rotterdamse rechter vrijdag besloten.

De 20-jarige man heeft al eerder gesprekken gevoerd met een psycholoog, maar toen werd Timothy S. nog alleen van een aantal straatroven verdacht. In de loop van het onderzoek zijn er enkele zeer ernstige feiten bijgekomen, zoals een poging doodslag op een Poolse man in 2011 en de moord op Nanda Kerklaan bij de Malledijk in Spijkenisse in 2010.

Pieter Baan Centrum

Patrick S., die ook van deze misdrijven wordt verdacht, is al in het Pieter Baan Centrum onderzocht. Het is nog onbekend of er stoornissen bij hem zijn vastgesteld. Patrick S. wordt daarnaast verdacht van de moord op Farida Zargar in 2010 in het Mallebos.
In het onderzoek naar de dood van Nanda Kerklaan zal een Belgische deskundige nogmaals naar het letsel kijken. Aanvankelijk ging de recherche ervan uit dat de vrouw met de fiets over de kop was geslagen en ten gevolge daarvan was overleden.

Onderzoek letsel

Volgens justitie blijkt inmiddels uit het verhoor van in ieder geval één van de verdachten dat er van een misdrijf sprake moet zijn. Daarom wordt het letsel nader bestudeerd, maar dan niet in de context van een ongeval maar van een misdrijf. Timothy S. ontkent iets te maken te hebben met de dood van Nanda Kerklaan.
Twee weken geleden is gezocht naar een halsketting die mogelijk was gestolen van Nanda Kerklaan. Justitie bevestigt nu dat die niet is gevonden, maar wel een stalen pijp. Bekeken wordt of er nog DNA op zit, zodat kan worden vastgesteld of het hier wellicht om het moordwapen gaat.
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Patrick S. en Timothy S. begint op 6 juni van het volgende jaar. Er is vijf dagen uitgetrokken voor het proces.
Foto: de zoekactie naar de halsketting van Nanda Kerklaan