nieuws

Ruwaard geeft nog geen openheid

ruwaard_van_putten_ziekenhuis
ruwaard_van_putten_ziekenhuis
ROTTERDAM - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse maakt zijn interne rapport over de hartafdeling nog niet openbaar. Het ziekenhuis wil ''voorkomen dat er harde conclusies worden getrokken voordat we zelf een goed beeld hebben'', zei een woordvoerder vrijdag.
Belangengroep Hartpatiënten Nederland riep het ziekenhuis donderdag op tot ''complete openheid'' om het vertrouwen te herstellen. Het Ruwaard van Putten kwam in opspraak nadat bovengemiddeld veel patiënten waren overleden op de cardiologieafdeling.
Tegen de zin van Hartpatiënten laat het ziekenhuis de misstanden onderzoeken door een commissie. Dat duurt waarschijnlijk ongeveer 5 maanden. De belangengroep denkt dat patiënten in die periode overstappen naar andere ziekenhuizen.

Zorgvuldigheid

Volgens het ziekenhuis wordt het interne onderzoek ''uit zorgvuldigheid'' nog niet openbaar gemaakt. ''We willen zorgvuldig zijn en het pas verspreiden als we het complete dossier hebben afgerond'', zei de woordvoerder.
Na het onderzoek worden eerst de nabestaanden geïnformeerd. Daarna wordt alle informatie openbaar gemaakt, belooft het ziekenhuis.