nieuws

FC Dordrecht verslikt zich in Fortuna Sittard

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft een pijnlijke 0-1 nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De overwinning van de gasten was op basis van de tweede helft verdiend. Ramazan Cevik maakte de enige treffer van de wedstrijd na een uur spelen. Ondanks de nederlaag blijft FC Dordrecht vierde, maar de concurrenten kwamen niet in actie vanwege het slechte weer.
Dat er in de eerste helft niet gescoord werd was een klein wonder. Beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden om de score te openen. FC Dordrecht-keeper Warner Hahn reageerde in de openingsfase attent op een inzet van Patrick N’Koyi, waarna ook Cevik niet trefzeker was.
Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Roderick Gielisse, Garry Mendes Rodriques en Danny Post waren dichtbij een doelpunt. Een gesmoorde inzet van laatstgenoemde werd voor de lijn weggewerkt door de gasten.
Ook de Limburgers kwamen regelmatig gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Jonathan Hendrickx raakte zelfs de paal. De beste kans was voor FC-Dordrecht-spits Lars Veldwijk, maar hij miste jammerlijk. Ook Moussa Kalisse kon doelman Ferhat Kaya niet verschalken.
Fortuna Sittard begon duidelijk beter aan deel twee dan de Dordtenaren. De bezoekers kregen diverse mogelijkheden en de uiteindelijke 0-1 van Cevik was niet onverdiend. Jesse Mayele vond kort daarna aan de andere kant Kaya op zijn weg.
Van een georganiseerde jacht op de gelijkmaker was geen sprake. FC Dordrecht probeerde met lange halen de voorwaartsen te bereiken, maar Fortuna bleef redelijk eenvoudig overeind.