nieuws

Chauffeur luidt noodklok over jongerenvervoer

ROTTERDAM - Een chauffeur van het bedrijf Taxi-Stam uit Dordrecht luidt de noodklok over het vervoer van schooljeugd naar een speciaal onderwijsschool. De tieners zorgen vaak voor opstootjes, waardoor chauffeur Elderson vreest voor zijn veiligheid.
De jongeren zouden niet blijven zitten en zich misdragen, terwijl de chauffeur zijn ogen op de weg moet houden. De bijrijder van de bestuurder kreeg een schop tegen zijn hoofd en zit ziek thuis. Hij is niet vervangen, klaagt Elderson. Ook verschillende ouders zouden geklaagd hebben.
‘’De gemeente Dordrecht heeft een idee van: We gooien zoveel mogelijk kinderen in een bus en we zien wel wat er uit komt’’, klaagt hij. De chauffeur is bang een ongeluk te veroorzaken omdat hij is afgeleid. Hij zegt liever op straat te eindigen dan een kind ‘’om het leven te helpen’’.
Taxi Stam herkent zich niet in de lezing van Elderson. De chauffeur is inmiddels op non-actief gezet, omdat hij met de pers heeft gesproken. Volgens de gemeente Dordrecht is ,,passend en veilig vervoer voor alle 300 kinderen leidend’’.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl