nieuws

Schelvis: 'Protesteren van Vonk ging te ver'

ROTTERDAM - Emile Schelvis was vrijdagavond toeschouwer bij de regioderby tussen Excelsior en Sparta. In een voetbalweekend dat in het teken staat van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen ergerde de sportjournalist zich aan het gedrag van Sparta-trainer Michel Vonk, die gedurende de wedstrijd veel ageerde tegen de vierde official.
'Zowel Vonk als de Spartanen in het veld lieten zich meeslepen in de emotie, maar ze moeten zich realiseren tot welke grens je kunt gaan. Je mag best protesteren, maar wel binnen een bepaalde norm,' aldus Schelvis. De journalist vindt dat voetbal een voorbeeldfunctie heeft in de maatschappij. 'Daarom is het onzin om alle reacties maar onder emotie te scharen.'
'Laat de mensen dit weekeinde nadenken over hoe ze zich gedragen langs de lijn en ook de spelers in het veld moeten zich realiseren hoe ver ze kunnen gaan,' zegt Schelvis, die van mening is dat Michel Vonk hier veel meer mee bezig moeten zijn. Het volledige interview met Emile Schelvis is hieronder te beluisteren.