PKC blijft aan kop; DeetosSnel pakt eerste punt

ROTTERDAM - De korfballers van PKC/Hagero hebben zaterdag hun ongeslagen status in de Korfbal League behouden. De Papendrechters wonnen in de eigen sporthal met 26-23 van TOP/Wereldtickets.nl. Door de zege blijft de ploeg van coach Jan de Jager koploper in de Korfbal League met tien punten uit vijf wedstrijden.
In de eerste twintig minuten boden de bezoekers uit Sassenheim goed verzet. TOP stond na achttien minuten spelen zelfs op een 7-9 voorsprong. Binnen vier minuten trok PKC de wedstrijd naar zich toe en kwam op 11-9. Die sterke fase werd door de Papendrechters doorgezet met een 15-10 ruststand tot gevolg. Na de pauze bleef het verschil tussen beide ploegen steeds minimaal drie punten en kwam PKC dus niet meer in de problemen.
Regiogenoot DeetosSnel/Volhuis heeft zaterdagavond het eerste punt van het seizoen gepakt. In eigen huis hielden de Dordtenaren en LDODK elkaar in evenwicht. Tegen de bezoekers uit Gorredijk kwam DeetosSnel niet verder dan een 21-21 gelijkspel. In de laatste twintig minuten gaven beide teams steeds de leiding aan elkaar over. Door de remise blijven de korfballers van Patrick den Hertog wel hekkensluiter.