nieuws

Afstraffing voor MNC Dordrecht; ZPB onderuit

ROTTERDAM - De waterpoloërs van MNC Dordrecht zijn zaterdag tegen een grote zeperd opgelopen. Op bezoek bij Schuurman BZC werd de ploeg van coach Zoran Stanisic met een 28-10 nederlaag naar huis gestuurd. Halverwege stond het nog 12-5, maar in de derde periode kregen de Dordtenaren liefst negen treffers om de oren.
ZPB H&L Productions blijft bivakkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse. Zaterdagavond ging de formatie van coach Arnold Nonnekes opnieuw onderuit. In het eigen Inge de Bruijn Sportfondsenbad ging De Zijl er met de overwinning vandoor. De bezoekers uit Leiden waren met 7-13 te sterk voor de Barendrechters.
Ook de dames moesten een verliespartij incasseren. Tegen dezelfde club als de herenploeg werd het team van trainer Izaak Hofman met 9-12 verslagen. Bij de rust stond er nog een 4-4 tussenstand op het scorebord. Uiteindelijk kon de thuisploeg een 9-8 voorsprong niet weggeven, waarna De Zijl in de laatste periode de zege kon veilig stellen.
In de hoofdklasse vindt MNC Dordrecht zich terug op de negende plaats met evenzoveel punten. De heren van ZPB H&L Productions bezetten op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Na acht gespeelde wedstrijden werden er slechts drie punten gepakt. De vrouwen staan er beter voor. Zij staan na acht duels op de zesde plaats met twaalf punten.