nieuws

RET van start met nieuwe dienstregeling

RET Tram
RET Tram
ROTTERDAM - Vanaf vandaag gaat de nieuwe dienstregeling in van de RET. Het openbaarvervoerbedrijf gaat in een groter gebied rijden, dus met meer lijnen. Om alle verbindingen beter op elkaar aan te laten sluiten zullen ook veel tijden wijzigen.
Reizigers van zowel metro, bus, boot, tram en trein moeten rekening houden wat wijzigingen qua tijden en ook routes. Op de website van de RET is de nieuwe dienstregeling te zien en kunnen reizigers hun reis plannen.

Qbuzz wordt RET

De uitbreiding van het aantal lijnen komt onder meer door de aanbesteding van het busvervoer. De RET neemt namelijk met de nieuwe dienstregeling ook gelijk de buslijnen over van Qbuzz. Dit weekend heeft de RET gebruikt om bijna negentig bussen en zo'n 250 bushaltes van Qbuzz om te bouwen. Ook neemt de RET 200 chauffeurs over van Qbuzz.

Protest in Schiedam

Ondanks vele protesten in de afgelopen maanden verdwijnt met de nieuwe dienstregeling de tramverbinding in Schiedam tussen het Bachplein en de Harreweg in de avond en op zondagochtend.
De RET laat tramlijn 21 niet meer rijden naar Woudhoek. 's Avonds rijdt nog wel, via Schiedam, elk kwartier tramlijn 24 naar Vlaardingen. De RET zet een pendelbusje in, dat vanaf het Hof van Spaland rijdt naar de Harreweg.

NS

Ook de NS heeft vanaf vandaag een nieuwe dienstregeling. Voor onze regio betekent dit onder meer dat de Beneluxtrein via Rotterdam en Dordrecht naar Antwerpen en Brussel niet meer rijdt.
Wie met de trein naar België wil, kan tegenwoordig gebruikmaken van de snellere maar ook duurdere Fyra. Die stopt alleen niet in Dordt.

Gratis WiFi

Over een aantal weken kunnen reizigers gebruik maken van gratis draadloos internet in alle bussen van de RET. Nu al kan er in een aantal bussen worden geïnternet, en rond kerst moet dat in alle bussen mogelijk zijn. Andere busmaatschappijen in Nederland hebben al WiFi. Het is nog niet bekend of ook de tram en metro draadloos internet krijgen.