nieuws

Poliana Vieira 'muziekambassadeur' van Rotterdam

polinia
polinia
ROTTERDAM - Twaalf uiteenlopende finalisten streden op zaterdag tijdens de zesde Music Matters Award in Theater Zuidplein om de titel ‘Muziekambassadeur van Rotterdam 2013’ en een stimuleringsprijs van € 15.000,-.
De jury maakte van zangeres Poliana Vieira de gelukkige winnaar. Poliana vertegenwoordigt Rotterdam een jaar lang op muzikaal gebied. Eerdere winnaars zijn o.a. Sabrina Starke.
Tijdens een avondvullende show genoot het publiek van uiteenlopende acts, die het publiek soms muisstil wisten te krijgen en regelmatig ook het dak eraf bliezen.

Gelukkige winnaar

‘We hebben niets opgeschreven, alleen genoten en geluisterd,’ was het eerste dat de jury noemde na het optreden van Poliana Vieira. Haar optreden werd als mooi, puur en intens omschreven. Poliana combineert haar Kaapverdiaanse en Portugese roots met soul, pop en funk, waarin ze thema’s als doorzettingsvermogen, relaties en zelfreflecties gebruikt in haar Engelstalige teksten.
De winnares was eerder al te gast bij het RTV Rijnmond programma Live uit Lloyd. Bekijk hieronder twee optredens waar Poliana Vieira aan meedeed.
Foto: Facebook Poliana Vieira