Bussen Qbuzz omgebouwd naar RET-stijl

Even wennen voor busreizigers rond Rotterdam: vervoersbedrijf RET heeft de lijnen overgenomen waar tot nu toe bussen van Qbuzz reden. Monteurs zijn afgelopen weekend druk bezig geweest met het ombouwen van tientallen bussen van Qbuzz.

De RET heeft de lijnen in onder meer Barendrecht, Lansingerland en Ridderkerk binnengesleept door een aanbesteding. Ongeveer 200 Chauffeurs van Qbuzz werken nu dus ook voor de RET. Wat rijtijden en arbeidsvoorwaarden betreft verandert er voor hen niets.

Voor reizigers verandert er wel het een en ander, want in het weekend is de nieuwe dienstregeling ingegaan. Veel tijden zijn gewijzigd, zodat de lijnen in het uitgbreide RET-netwerk beter op elkaar aansluiten. Op station Zuidplein in Rotterdam ondergaan de reizigers de veranderingen maandagmorgen gelaten.

Bussen omgebouwd
De 89 bussen van Qbuzz moesten afgelopen weekend worden omgebouwd. Niet alleen de stickers moesten worden vervangen, maar de bussen zijn ook voorzien van een nieuw communicatiesysteem. Die megaklus is nog niet helemaal klaar. Maandagmorgen rijden er bijvoorbeeld nog diverse bussen rond zonder stickers.

Een andere verbetering laat nog even op zich wachten: de bussen van de RET krijgen later deze maand allemaal draadloos internet.

Deel dit artikel: